my pregnancy #6 :7 bulan

by - 9:00 PM

Minggu ini baby dah 29 minggu.
Alhamdulillah........



Saban hari dah mula rasa lil caliph menendang dari dalam... sakit ok... n kadang-kadang membuatkan air mata ini mengalir kerana tak tahan... kepala dah di bawah berdasarkan latest scan untuk monthly check lepas..... kalo time nak tidur tu..lagi la bertambah aktif lil caliph renang berirama di dalam... dari catatan n bacaan berkenaan posisi tidur yang selesa... rata-rata mengatakan tidur mengiring... mmg selesa.... namun bila dah part nang beralih ke posisi sebelah plak...lil caliph akan mengeras...kena usap-usap plaj pujuk jangan la mengeras sayang.........sometimes, perut akan rasa seperti dicucuk-cucuk... apa la lil caliph buat ekk... rasa nak g scan time tu jugak tgk dia tengah buat apa... hehehe sakit memang sakit..tp dalam sakit tu.. seronok ok!

 Bila rasa perut seperti dicucuk-cucuk, mungkin baby pun tengah cari keadaan yang selesa untuk dia. Aku sakit, takpa. Yang penting baby kat dalam yang tak tau apa-apa kan?

selalu nya bila dah masuk bulan ke 7 kehamilan, kena buat check up 2 minggu sekali.... tetapi doktor yang observe tu kata...i can come another month lagi... meaning nya minggu ke 32/33... katanya baby ok... n nothing suspicious..... n mummy to be pun tak kisah...... asalkan semuanya selamat dan sejahtera;)

dah masuk bulan ke 7... jadi kami telah sepakat untuk memilih Miri city Medical Center untuk lokasi bersalin nanti... semoga semuanya mengikut perancangan......amin doakan lah ya..... ;) selain itu, barang-barang persiapan nak bawak ke hospital tak standby lagi.... ish! sepatutnya dah standby kan dalam keta... tp mR.Hubby dengan confidentnya kata baby tak nak kuar lagi... nak bersalin kat Miri jugak.... hope so......

Bab Makan..semua menda nak makan, semua dapat so far... sebab memikirkan akan berpantang dalam bulan puasa dan Hari Raya... jeles wooooo..... huhu

Another 2 months to go.
Semoga semuanya dipermudahkan.
Amin.

You May Also Like

1 comments

  1. flash back masa kmk mengandung baby lissa. best kan bila baby tentang, walaupun sakit.. mun dolok, kmk selalu tidur mengiring ke kanan. tp mcm kata ktk, sure susah mun mok beralih. Mun mok alih, sure kejut hubby suh tolong. hehehe.

    ReplyDelete

thanks for ur time dear..

NEWSLETTER

Follow My Instagram