What is wordless wednesday?

by - 7:52 PM

arini mmg Monday... tp sahaja je nak bagi info menarik pasal posting bertajuk "wordless wednesday"..... mungkin ramai blogger or reader yang pernah terjumpa entry bertajuk sebegini... atau dalam bahasa melayu nya ditranslate secara lurus.... to be honest.. first time terjumpa entry Wordless Wednesday ialah tru entry Hidd.

RABU tanpa Kata.. heehehee

menurut  Answer.com..... diterjemahnya begini:

On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

entri lain dalam BM atau bahasa kebanggaan kita....

Rujukan: Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa  description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan...

dah faham tak???k detail dia macam ni lah..

Wordless Wednesday ialah satu culture di mana pada hari rabu most of the blogger Worldwide akan post gambar je takde nak taip cecah lantai.  Gambar tu tak kiralah korang jumpa kat google ke ataupun gambar yang ada dalam koleksi photobucket korang yang penting gambar tu ada maksud yang tak perlu diterangkan dengan ayat.  Simple je kan... source:http://www.suterablogger.com

itew saja!!! daaaaaa.....

You May Also Like

0 comments

thanks for ur time dear..

Follow My Instagram