PAP SMEAR

by - 8:00 PM

PAP SMEAR!
Terus saya berdebar. Tak tahulah kenapakan. Tapi saya memang  takut nak buat Pap Smear. Sebab banyak kali baca orang kata sakit. Tolonglah.
Husband, dan saya masuk bilik scan baby. Alahai, rindu momen-momen indah menonton Amani di dalam rahim. Waktu pergi nak buat Pap Smear, Baby Amani tinggal sama Nenek..... rindunya kat budak kiut tu,...(eh! tetiba)

Berbalik tentang Pap Smear.
The process was really short. Only in less than one minute, everything’s done. Tak sakit pon bluek bluek. Cuma rasa tak selesa dan ngeri bila doctor masukkan tool inside your vagina. Memang tak sukalah! Tapi tak sakit pon. Tapi tak selesa. Tapi tak sakit tapi tak selesa. Harap semua dah faham dah T___T
Sebenarnya dari dulu-dulu lagi saya bercadang nak buat Pap Smear (ayat tipu). Since setiap wanita kena buat. Adalah penting. Tapi bila mengenangkan orang cakap sakit, saya jadi takut. Akhirnya, saya dah buat pon.
Pap Smear in general adalah sejenis screening test untuk mengesan kalau-kalau adanya cancer pada cervix wanita (betulkan kalau saya bagi maklumat palsu) Test ini adalah sangat penting, kalau anda belum tahu. Tapi saya pasti, ramai dah tahu dah. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, selalu sangat dihebah-hebahkan saranan supaya wanita melakukan ujian ini.
Untuk ilmu yang mendalam, saya serahkan kepada kuasa internet. Google, babe, google!
Semuanya OK. Keputusan Pap Smear sy?..No Problem/1 everything is fine! ALHAMDULILLAH

I can now plan for another pregnancy. BINGO, ACAH JE!

Ta.TA

You May Also Like

4 comments

  1. ya la, bkn sakit buat buat pap smear tue, kmk pun da plh lps bsalin Isya tek.tp buat kt kpg Tian, ms pantang hari ya. smp hari tok, result xambil dt klinik kmpg ya. Nurse yg plh test ya pun xde call kmk..huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  2. hehehe,,intan... tapi tapi dan tapi....

    siti: ktksik call kah tanyak???

    ReplyDelete
  3. sue,kmk xamik no tepon cdaknya. kena minta dak adik ipar kmk la tny psl ya. Mun x, plh kali kedua kt Sibu la plak. hehehehe

    ReplyDelete

thanks for ur time dear..

NEWSLETTER

Follow My Instagram