hotel review: Hotel Pullman Miri

by - 2:00 AM

salam sejahtera.. wow macam dh nak buat teks ucapan pulak

tetiba rerajin sesangat nak menulis hari ini sebab cuaca sejuk.. kerja pon dah settle so culik masa kejap cerita pasal hotel baru kitrang stay di miri

mommy mmg org miri ... tetapi apabila cik hubby ada task ke miri, secara otomatik akan dapat la menginap di hotel secara alaminya percuma... Memandangkan cik hubby diberikan pilihan utk memilih hotel yang mana, jadi kita kompomla memilih hotel yang baru buka  (walaupun kena kuarkan bajet sendiri dahulu sebb hotel belom daftar untuk LO company).

ok kali ni kita stay di  Hotel Pullman Miri. Lokasi dia betul betul tepi waterfront miri berdekatan dengan restoran muara lelapan yang glamer tu..


Tarikh Penginapan: 31 July- 6Ogos 2016 (7 hari 6 malam )

Jenis Bilik : Deluxe Room, With 2 single beds & Sea-view
Ulasan: bila masuk je ke dalam bilik ni.. wow! mmg deko dia superb plus cantik. benda masih baru semua kan .. apa nak heran??? nama dah hotel nak dekat dekat 5* .. hehehe

layan gambar dulu ye..dan baca caption mommy komen sana sini ya


gambar gelap sikit..p/s i pakai ipon utk call dan msg je.. tangkap gambar i tak reti;p

ini partition tengah-tengah bilik. bisnes hotel kan, mcm ala empira hotel subang. open wardrobe

yg ni mmg superb sangat oii! deko sangat cantik gilosss. part paling annoying, item toiletries punya  mcm mini shampoo so on tu, kena mintak! tu pun kalo sempat terserempak dengan staff dia! kamon la! takkan staff tak kena brief pasal refill balik yg dah habis tu... kitrang stay 7 hari kot?????? mmg kitrang salu bawak toiletries stuff sendiri.. tp yg hotel punya tu kitrang buat jadi bubble bath untuk budak berdua tu...next akan jadi 3 la team mandi tu...

tapi i akan tetap datang balik la stay di pullman ni.. best what tido hotel free ..;p



ini mini pantry la konon. 7 hari duduk sini, everyday kena mintak stuff 3 in 1 tu di refill. bukan la nak kata i nak sangat benda free tu, tp kalau hotel lain setiap kali lepas diorang kemas bilik all the stuff diorang refill tau! ini perkara basic ok. 


pernah sekali ktrang stay di sunway tower hotel... housekeeping staff tu kira mcm dah kenal la sebb duduk 3 minggu kot, so dia tgk ktrang ada anak-anak, dia siap letak extra toiletries plus 3 in 1 ni semua...sampai towel pun dapat extra everyday tanpa perlu request...


ini lah sea-view yang kitrang hadap hari-hari. nanti cukup jam ada la kapal -kapal lalu lalang yang bawa pekerja offshore balik onhsore lalu kat muara ni sungai miri ni... hehehe  sea-view sangat  (mata ke atas)

ini kawasan lobi. macam standard deko je upa design pullman ni..sebab kalo masuk pullman kuching ke, atau tgk iklan pullman lain, design dia lebih kurang je. 

ini kawasan pool, ada pool dewasa dan kanak-kanak

ini muka mmg tak boleh tak, kalo stay hotel wajib mandi swimming pool

ini pool diorang, sapa pernah stay merits hotel miri, tak pon ala marina bay hotel Singapore,,, ala macam ni.. ngadap bandar pool nya. area pool ni ada jakuzi dan bilik sauna. guest boleh pilih lak nak guna mana-mana kemudahan ni. plus ada spa dan fitness gim. kalau tengah swimming di pool ni, mmg guest dari bilik boleh lihat u clearly.. malam seronok pulak tgk org swimming sebb mcm ikan duyung je org dalam kolam plus ada lampu kan



untuk komen pasal staff.. ada yang positip ada yang negatif...

1. certain staff mmg sangat beradap dan beretika kerja di hotel ni  .. ada staf oh my gucci! dia mcam pilih muka tau.. bila tgk muka makcik ni selekeh je..buat-buat tak nampak je dia...time cik hubby masuk checkin, staff mcm buat derk je tgk dia.. which was not a good perception when u are for the first time enter a house..... the next day, cik hubby pakai formal siap ada logo company.... then baru diorang buat muka manis bagai till checkout.... tp kat makcik ni... masih tetap makcik kampung ....

2. time lepak d pool, satu kaunter ala reception la kunun nya, ada staff jaga bahagian gym ada yg spa... perempuan 2 org.,. sayang mommy tak ingat nama... pandangan mata mmg tak layak ko duduk kusi front-line... muka tu mmg kena la jaga bebetul,  Senyum sayang, jangan buat muka ketat,, taula mommy ni muka tak da duit juta-juta...  huish, spoil! sebb mommy pun bertugas di kaunter perkhidmatan bersama geng sekerja lain... never ever u jeling ur client or tunjuk muka masam even ko tgk monopos ke ...pms ke... itu semua letak tepi...

3. tapi semua yg negatif ni boleh diperbaiki... improve ke arah yg lebih baik nanti ya....


breakfast-

ktrang dapat 1 je free breakfast.. i was like... erkk... salu (mmg selalu sgt) dapat 2 free breakfast than kitrg akan add on for my mum.. but this time dapat 1 je.. kendian cik hubby pergi taste dulu.. only get 2/5 star je boleh bagi... ruang besar.. tp menu dia sangat-sangat simple plus no choice sangat....... we have better di tang dynasty park hotel KK, even topup bayar rm12 je. 

OVERALL: THIS VISIT WAS NOT FAVORABLE. WE STAYED FOR 7 DAYS. BUT NOTHING SPECIAL TO REMEMBER. THANKS PULLMAN MIRI...ADA REJEKI JUMPA LAGI....

You May Also Like

0 comments

thanks for ur time dear..

NEWSLETTER

Follow My Instagram