rumah kami di Homelink Residence, Bintulu

by - 6:30 PM

Ahad Lepas sempat menjenguk Homelink Residence kat Jalan Sebiew, p tengok progress rumah kami.....


rumah kami rumah tengah no 2.Atap dan carporch  pun tak pasang lagi
.

ni Rumah kat barisan hadapan rumah...

ni plak pemandangan dari tingkat atas rumah. rumah barisan lorong belakang

tangga dalam rumah. ni pun nak tunjuk ek? hehe

tingkat atas. dinding tak naik lagi

depan rumah. carporch tak buat lagi. balkoni atas dah ada

 Memang sangat teruja bila tengok progress rumah ni. agak cepat jugak la pemaju ni buat kerja. kami book dalam bulan mei 2012, masih tanah lagi, skang dah nampak rangka. sepanjang perjalanan balik, mmg banyak tol perancangan mummy and daddy. plus angan-angan Amani dah pandai bercakap lagi syiok kalo masuk rumah nanti.

untuk kabinet kitchen, settle dah.. nasib baik pemaju bermurah hati nak beri kitchen kabinet free (bawah je). dan kitrang just keluarkan bajet rm3k untuk completekan atas dan meja breakfast. plus, kitrang dapat free accesories dalaman. kira orait lah kan... ;)
kitrang pilih kaler ni.
 
p/s: hajat nak amik corner, tp harga umah corner di Bintulu dengan tanah yang seciput je tepinya, mak aiiii! . Apa nak buat,tak mampu :) nak beli kena tambah another rm100k. Takpelah, kot ada rezeki lain beli lagi umah lain.

Apapun, aku bersyukur sangat dengan rezeki yang ada. Rumah,walau sekecil mana pun ia,jika ada keberkatan didalamnya....pasti damai. InsyaAllah.

~kesimpulannya.. jangan membazir ye Surimah!

You May Also Like

5 comments

  1. berapa yer harga rumah ni? bintulu dengarnya mahal sangat.. downpayment berapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. time baru launching, harganya RM368,000 untuk teres intermediete, untuk corner RM443,000. selepas dua minggu, harga naik jadi rm388,000 intermediete dan corner RM463,000. Setakat hari ini, tinggal sebuat lot corner je yang tinggal. lain semua dah sold out termasuk semi-d

      Delete
    2. untuk booking kitrang kenabayar rm2000, dahtu downpayment 10% dari harga rumah

      Delete
  2. sekarang rumah yg tinggal berapa harga? bagaimana caranya? boleh bagi tahu terperinci?
    Terima Kasih

    ReplyDelete
  3. norzie,

    sold dah keseluruhan taman, kalo nak kena cari pembeli yang sanggup jual umah ni.. tapi harga dah naik lah...

    ReplyDelete

thanks for ur time dear..

NEWSLETTER

Follow My Instagram