Masuk 9 bulan

by - 12:20 PM

Fuh! Chenta hati pengarang jantung dh nak masuk 9 bulan. Bayi 9 bulan apa ke pandainya dh??? Tunggu genap 9 bulan nanti rajin sy nukilkan ek.

Ni nak cerita pasal penyusuan susu ibu. Yes! Setakat ini alhamdulillah sy masih menyusukan Amani. Satu kebanggaan di situ. Kenapa bangga??

1. Mommy Amani ni kerja. 8pg-5ptg isnin- jumaat.
2. Bila balik umah, kena masak, kemas umah n segala mcm menda lagi
3. Dan nekad untuk menyusukan Amani hingga umurnya genap 2 thn.

Sy sgt obses dengan penyusuan susu ibu . Entahlah... Satu kepuasan bila pergi shopping barang umah, tengok mak -pak lain beli bertong-tong susu formula tp ktrang tidak.

"Peringatan kasih sayang - Penyusuan Susu Ibu tidak memerlukan kita untuk berbelanja besar untuk setiap anak-anak, namun demikian untuk memudahkan penyusuan itu diteruskan, dengan adanya teknologi kita sebagai ibu lebih mudah bukan? : Jika mahu ukur dari segi ekonomi : dan dilihat dari sudut saya dan suami yang bekerja : Ya Penyusuan Susu Ibu - sangat-sangat menjimatkan kami berdua."

Dan nak masuk 9 ni jugak.. Niat hati nak sambar:






Ibu-mak-mommy yg breastfeeding..... Kompom tau apa menatang ni......

Sy dh ada pam manual Anakku, then Spectra 3( dpt fs nak let go kot).. Tp mcm sayang.

Pelaburan ini bermakna selagi saya menjaga pam-pam yang saya pernah ada saya boleh gunakan insyaAllah sehinggalah anak ke sepuluh pun :)


Ya Allah.. Murahkan rezeki kami......


- Catatan memggunakan Smartphone mahalku....(mahal la sangat)

You May Also Like

5 comments

  1. btul la sue. tiap kali tgk mak pak lain dok angkut susu formula, kita xpnh pikir susu anak bila abis. tp satu je lagi, tiap bulan dok angkut pampers je. yg sulung msh usaha utk pampers free, yg kdua ni, tunggu jalan dulu, skrg blm nmpk lg langkah dia.

    ReplyDelete
  2. hehehe satu kepuasan bila sik sibuk beli susu formula... sebab yajuak sik kisah kmk nak berangkut pampers banyak-banyak...

    masih pampers gik ain ya... sk pa steps by steps.. lama-lama pandey nya ya g toilet dah

    ReplyDelete
  3. mun hari siang, pande nya ke toilet, tp time tido n kuar jln2 je gik pakai pampers bh. mlm nya x sedar mk kejut utk kemeh bh. woow, sue, FS medela, syok nya. Jeles kmk. Blh booking bl yg spec3 ktk la, tp blm tau bila nk ada anak ketiga bh...

    ReplyDelete
  4. Hehe.. dah ada planning mok ke-3 ker??? insyaallah mun ada rezeki oo... mok book?? hehe boleh jak kmk simpan ya.. banyak kenangan ngn pam ya.. nang banyak alu jasa ngn kmk

    ReplyDelete
  5. blm, ingt mk slow down lok. biar stabil dgn 2 org tk jak dlk..

    ReplyDelete

thanks for ur time dear..

Follow My Instagram