genting highlands

by - 6:32 PM

  • on 1st august, both of us went to Genting High land. by bus off course.....
  • perjalanan bermula jam 1 tgah hari bertolak dari kl sentral. memandangkan kereta kabel naik ke punca genting dalam penyengelaraan, so tiket untuk ke sana hanya berharga rm5.30 untuk smpai ke terminal first world genting. kalo tak, harga tiket bas plus kabel car, rm 9.30.
  • mr. Hubby dah tempah bilik awal tru online. kebetulan sempena 45 tahun ulang tahun genting, kami dapat bilik deluxe rm 95 semalam di First World Hotel Genting. ala... hotel yg berwarna-warni tu.... seperti gambar di bawah... hehehehe buat makluman semua hotel kat genting ni tak de aircond.. diorang letak kipas je.. sebab mmg dah sejuk giloss pon.. tp takyah la bawak baju sejuk tebal-tebal macam org pakai kat tmpat bersalji nun...
First World Hotel Genting
  •  sedikit info untuk hotel ni, ada two tower, tower 2 and tower 1. kitrang hari tu bernasib baik dapat tower 2, so turun je dari hotel, leh terus ke kawasan indoor theme park dalam indoor theme park ni adalah permainan yang kurang extreme... macam sesuai untuk permainan kekeluargaan la... sebagai contoh, ada snowlands, ada keretapi, then ada rumah hantu, merry go round , n gandola romantik (yg ni buat aku pening gilerrrrrr pusing sungai dalam bangunan n slow tahap gaban,...)
  • ada satu tempat nama dia snowlands.. dalam ni takleh bawak kamera..sebab diorang mmg saja nak jual service skali print...Pakej 5R+8R = RM30 siap board frame sekali…... . huhu bayaran masuk sekepala dewasa ialah rm20. di pintu masuk akan diberitahu sekali lagi yg kamera dan handpone berkamera tidak boleh digunakan... kecuali anda mmg berani tangkap gambo curik-curik.. kalo kantoi dahla...Macam membazir jer kalau masuk semata2 takde kenangan, kan kan kann…?  So alang kepalang membazir, marilah kita buat sampai puashati.. jangan nanti balik nak menyesal pulak… dahtu akan diberikan set baju sejuk.. tp terus terang.. masuk dalam snow lands ni ibarat masuk dalam freezer je... hehehe ais memanjang......
  • sebenarnya ada jer orang yang seludup handphone masuk Snowland tu.. dalam masa 45minit kat dalam tu, 30minit jer staff dia duk dalam… dekat2 nak tamat time tuu, takde orang so korang boleh sangat laaa nak snap2 pakai handphone ke.. cukuplah dari tak ada langsung, kan??;p
  • kalo nak main outdoor plak, hotel yang paling dekat ngn pintu masuk outdoor theme ialah hotel theme park. kuar je dari lobi hotel, terus jumpa pintu masuk utama outdoor park
  • kat genting ni ada pakej untuk main indoor sahaja, atau nak main outdoor sahaja atau nak main keduanya. tentang harga plak... tak ingat dor....... rasanya untuk keduanya satu hari is around rm51 ringgit.....  tp berbaloi2 la......
  • dahla... mesti ramai dh g.. aku je excited nak citer... tgk gambo aku plak ek... hehehe
  • p/s: mungkin ada bayaran yang tak sama untuk tarikh anda baca ni.. ni time ktrang pegi ogos 2010.....
mr hubby yg hensem lagi macho.... hehehe

it's us!
on the way nak ke terminal bas first world, ada sekawan monyet yang lepak2.. so carefull
    we are having so much fun here... sure really excited
    bring enough $$$ so u will not be disappointed.... hehehe
    makan???? jangan takut ... halal
    kembali ke zaman kanak-kanak riang
    dan muka ku bertambah tembam,.,,,, huhu

  •  seterusnya.. misi untuk ke B------! semoga berjalan lancar... amin....

You May Also Like

2 comments

  1. sweet sgt...
    of akak n abang tak kisah boley tak bagi skit info untuk ke sana,means pergi kesana melalui ejen or sendiri,macammana nak booked tiket,harap sgt dpt info coz d try search dkt internet still xdapat enough info..thnz

    ReplyDelete
  2. Tiket bas leh direct terus dapat di kaunter2 yg ada jualan tiket ke gwnting... Ktrang aritu dari kl sentral..tp make sure beli awal sehari atau 2 hari sebelum untuk elakkan kecewa tiket habis atau bertolak lambat.... Untuk main indoor n outdoor...satu hari cukup..tp dengan syarat amik bas tolak plg awal dari kl...kalo nak bermalam, disarankan tempah online...sebab di atas sana...ramai gilerr manusia.... So bersedialah dengan booking number anda....harap membantu

    ReplyDelete

thanks for ur time dear..

Follow My Instagram