mother's day

by - 10:56 AM


hehehe...lambat tol aku nak cita sal mother's day.... sempat balik miri then we all sefamily celebrate mother's day kat umah.. as usual la.. aku la kaki rajin punya pompuan dikerah memasak.....  menu kali ini aku buat laksa sarawa. then special curry by my mum... perghhh... baeeeeek punya.... ;) even aku blm lagi di titlekan menjadi "emak, amma, ibu, ummi, dan seangkatan dengan nya... namun aku la orang plg excited nak buat celebration ini....


mak kitrang dah berusia 60 thn.... tp kami tak pernah rasanya nak suarakan perasaan sayang tu kat mak ktrang. kami di besarkan dengan cara lama. ibu dan ayah di lihat sebagai insan garang yang perlu di takuti dan di segani. namun tidak seperti kini.. mereka la teman seperjuangan sepanjang hayat. bila dah memasing meningkat dewas. baru kami mulai menunjukkan nya. tp tidak lah di zahirkan dengan kata..... Mak sayang kitak gilak2.....;)
aku balik dari bintulu untuk kembali ke tmpat bertugas. kebetulan jatuh hari ibu. so pihak malaysia airlines memberikan coklat sempena sambutan ini. comey n kiut je.. rasa tak nak makan je coklat tu.... tp kan dah tertulis kat situ.. it must be consume within 3days only


You May Also Like

1 comments

  1. xsempat ku makan kek yar eh...cm nyaman jak..he2

    ReplyDelete

thanks for ur time dear..

NEWSLETTER

Follow My Instagram