Y.A.H.U.D.I

by - 4:09 PM

*sesuai utk bakal2 ibu*

Tak dinafikan Yahudi adalah bangsa terhebat dan bijaksana menguasai 70% perniagaan di dunia(cosmetics,food,weapons,hospitality,machines,hollywood films&fashion). well i got this info from fwded email based on a thesis by a doctor in Israel.

1. Semase pregnant, sang ibu akan sering menyanyi dan bermain piano dan si ibu bapa akan membeli buku metamatik dan menyelesaikan masalah metamatik bersama suami.

2. memakan kacang badam dan kurma bersama susu ,untuk tengah hari makan roti dan ikan tanpa kepala bersama salad yang digaul dengan badam dan berbagai jenis kekacanG *daging ikan sungguh baik untuk perkembangan otak dan kepala ikan mengandungi kimia yang tidak baik yang dapat merosakkan pengembangan dan penumbuhan otak anak didalam kandungan & kewajipan untuk ibu ibu yang sedang mengandung mengambil pil minyak ikan. Mereka gemar sekali memakan ikan (hanya isi atau fillet) dan biasanya daging tidak akan ada bersama dimeja jika ada ikan, menurut mereka, campuran daging dan ikan tak elok dimakan bersama. Salad dan kacang adalah suatu kemestian, terutama badam. Seperkara yang pelik ialah mereka akan memakan buah buahan dahulu sebelum memakan hidangan utama. (bg yg pernah baca pesanan Rasulullah berkenaan diet yg seimbang.. ini antara kebenarannya!)

3.Menurut saintis di Universiti Israel, siasatan menunjukkan nikotin dapat merosakkan sel utama pada otak manusia dan akan melekat pada genes, ini bermakna keturunan perokok bakal membawa generasi yg cacat otak ( bodoh atau lembab). Suatu penemuan yg dahsyat ditemui oleh saintis yg mendalami bidang genes dan DNA. Para perokok harap ambil perhatian. (Ironi nya, pemilik pengeluar rokok terbesar adalah ..... tekalah sendiri..!)(nasib juak tunang aku sik merokok..alhamdulillah)

4.makanan awal kanak2 ialah buah buahan bersama kacang badam, diikuti dengan menelan pil minyak ikan (code liver oil) kanak2 Yahudi sungguh bijak dan rata rata mereka memahami3 bahasa iaitu Hebrew, Arab dan Inggeris dan sedari awal lagi mereka telah dilatih bermain piano dan violin, ini adalah suatu kewajipan.*Menurut mereka bermain music dan memahami nota notanya dapat meningkatkan lagi IQ kanak kanak dan sudah tentu bakal menjadikan budak itu bijak.(sekolah kita main recorder je kan/flute)

5. Darjah 1 hingga 6, anak anak Yahudi akan diajar metamatik berkonsepkan perniagaan dan pelajaran sains amatlah diberi keutamaan. (pendidikan kita tgh isu mok ngajar dalam BI n BM...)

6. Sukan juga menjadi kewajipan bagi mereka dan sukan yg diberi keutamaan ialah memanah, menembak dan berlari, (Kat msia,masuk ptd or jadi polis je baru dpt belajar menembak n memanah)

7. Sekolah menengah, murid murid ditekan dengan pelajaran mata sains dan mereka digalakkan mencipta produk.(gempak ! SKOLAH KITA..NEMBIAK NAK MARKAH TINGGI, PANDEY SIKIT, JADI ISU NEGARA)

8. Diakhir tahun diuniversiti, para penuntut dibidang niaga dikehendaki melakukan projek dan memperaktikkanya dan anda hanya akan lulus jika kumpulan anda (10 pelajar setiap kumpulan) dapat keuntungan sebanyak $US1juta! (Mak ai!!jual cupcake seumur hidup pun xkan dpt sejuta! AKU RYA..MOLAH ETR, MODAL BARU RM400K DAH DIBISING LECTURER, EVEN DAH ADA PROPER PLAN....)

9. Menggoyangkan kepala mereka, menurut mereka ini dapat mengaktifkan otak mereka dan menambahkan oxygenn dikepala, banyak agama lain di Timur Tengah, seperti Islam juga ada menyuruh umatnya menunduk atau menggoyangkan kepala, ini dapat mensimulasikan otak kita supaya bertambah aktif.(MUNGKIN SEBAB TOK KITA BERZIKIR SAMBIL GOYANG2...)

10. Dewan perniagaan Yahudi bersedia membantu mereka yg berminat untuk melakukan bisnes (sudah tentu untuk Yahudi sahaja) jika mereka ada idea yg bernas, jawatan kuasa akan memberi pinjaman tanpa faedah dan pentadbir dari jawatan kuasa tadi akan bekerjasama dengan anda untuk memastikan yg perniagaan mereka menurut landasan yg betul. (Oh..kat sana tak payah jadi menantu PM pon boleh jer dpt bantuan kewangan...HEHE)

P/S: aku jumpa fakta menarik tok dari blog http://diahlicious.blogspot.com/2009

You May Also Like

0 comments

thanks for ur time dear..

NEWSLETTER

Follow My Instagram